Leasing

Waarom leasing

1. Financieel voordeligING_41667_00609-e1465469493733.jpg

De totale wagenkost bij leasing is in veel gevallen zelfs voordeliger dan bij aankoop.

Waarom vraagt u?

 • U of uw medewerkers oeven zich niet meer met de bedrijfswagens en de administratie ervan bezig te houden. Dat bespaart u dus ook geld.
 • U hoeft niet te onderhandelen voor de beste prijzen. Bij leasing zitten de kosten voor onderhoud in de prijs verwerkt. Net als de (bestel)wagen zelf worden die door uw leasemaatschappij aan een scherpe prijs ingekocht.
 • U betaalt geen btw op de totale nieuwprijs van een voertuig, omdat er vanaf het begin al rekening wordt gehouden met zijn restwaarde. Dat bespaar al snel € 2.500 per (bestel)wagen.

 

2. Geen financiële tegenvallers

Alle onverwachte kosten zijn van de baan : afschrijvingen, wegenbelasting, bandenwissels, reparaties, onderoud, vervangwagen,… Bij leasing worden al die kosten in één vast maandelijks bedrag samengebracht. Zo zijn er geen onverwachte uitgaven die uw cashflow in gevaar brengen en houdt u steeds uw budget onder controle.

 

3. Meer keuzemogelijkheden

Dankzij kostenspreiding hoeft u geen grote uitgaven in één keer te doen. Zo hebt u meer keuzevrijheid om bijvoorbeeld een model te kiezen dat net iets duurder is, maar wel belangrijke voordelen biedt op het vlak van uitrusting, efficiëntie of uitstoot.

 

4. Rijden zonder zorgen

Leasen maakt het u gemakkelijk : alle herstellingen, vervangwagens en de bijhorende administratieve rompslomp worden voor u geregeld. Hoe meer voertuigen in het bedrijf, hoe groter de kans op pech en tegenslag.  Heeft iemand een ongeval of hebben enkele voertuigen een onderhoudsbeurt nodig?  Alle medewerkers blijven mobiel en uw klanten merken er niets van.

 

5. Ruimte voor slimme investeringen

De aankoop van een nieuwe (bestel)wagen is en blijft een zware uitgave. En u weet als geen ander hoe snel zijn waarde daalt.  Dat is bij leasing verleden tijd.  U zet uw bedrijfskapitaal niet vast in een risicovolle post.  Zo behoudt u ruimte voor investeringen die wel in waarde toenemen.  Hebt u meerdere voertuigen, dan gaat het snel om tienduizenden euro’s bedrijfskapitaal.

 

6. Snelle technologische vooruitgang

De maximale leaseperiode is doorgaans 5 jaar. Dat betekent dat uw auto maximaal 5 jaar oud zal zijn als uw contract afloopt en u een nieuwe (bestel)wagen mag bestellen.  Op die manier rijdt u altijd in een voertuig van de laatste generatie en geniet u optimaal van de technologische vooruitgang … en van het plezier van een nieuwe wagen natuurlijk.

 

ISS_6117_001947. Onze verschilende formules :

 • Operationele leasing
 • Renting met aankoopoptie

 

Voordelen operationele leasing

Voor veel KMO’s, vrije beroepen en zelfstandigen is operationele leasing de ideale oplossing.

We zetten de verschillende voordelen graag voor u op een rijtje :

 • Fiscaal voordelig : u betaalt enkel BTW op de afschrijving en niet op uw totale investering. Dat scheelt al snel 40% Bovendien betaalt u deze BTW per maand.
 • Perfect budgetteerbaar : één vaste factuur per maand, alles inbegrepen.
 • Op uw maat : exact de auto en de diensten die u nodig hebt. En bij de officiële dealer van u keuze.
 • En dit allemaal via uw ondergetekende verzekeringsmakelaar! Wij kennen de troeven van deze formule, maar kent vooral u en uw zaak. Daardoor bent u zeker van een oplossing die perfect bij u past.

 

In uw leasecontract is standaard opgenomen :

 • Rente en afschrijving
 • Volledige reparatie en onderhoud en tussentijds bijvullen van motorolie en koelvloeistof
 • Reparatie, onderhoud en bandenkosten gedurende de looptijd van het contract
 • Rijtaks en belasting op inverkeersstelling (BIV)
 • 24 uur service bij pech of schade in binnen- en buitenland
 • 24 uur telefonische bereikbaarheid
 • Alle glasreparaties
 • Onbeperkt vervangwagen
 • Optioneel : BA- en cascoverzekering

 

Renting met aankoopoptie

Tot vandaag was de optie tot aankoop van de wagen na leasing alleen mogelijk voor wie een financiële leasing onderschreef. Om tegemoet te komen aan de vraag van zelfstandigen en KMO’s koppelen wij die unieke voordeel nu ook aan elk nieuw contract voor een operationele leasing!  Deze nieuwe optie geldt zowel voor personewagens als voor utilitaire voertuigen, en dat voor alle merken en modellen.

Wordt eigenaar voor 16% van de aankoopprijs.

Dankzij dit product geniet u van de mogelijkheid om de wagen aan het eind van uw contract aan een extra voordelig tarief aan te kopen. Zo kunt u voor een vast bedrag, nl. 16% van de netto-aankoopprijs, eigenaar worden van de wagen, wat de looptijd of de kilometerstand ook is.

Nog een extraatje : bij de aanvang van het contract wordt de wagen ingeschreven op naam van w bedrijf. Zo hoeft u bij een eventuele overnmae niet voor een tweede keer een belasting op inverkeersstelling (BIV) te betalen.

 

 

Hebt u vragen hieromtrent of hebt u interesse voor een offerte op maat? Aarzel niet ons kantoor te contacteren.